Onderhoud

U laat uw wagen toch ook regelmatig achter in de garage?

Waarom zou dit anders zijn voor IT materiaal?

Regelmatig onderhoud is nodig om alles vlot te laten werken.
Een ventilator die vol stof zit draait trager, heeft meer vermogen nodig en koelt slechter ( of niet ). Daardoor wordt uw apparatuur warmer wat het rendement van processors sterk doet dalen. Resultaat: meer verbruik, minder rendement en een verhoogde kans op uitval.
Stof is een electrische geleider, dit kan er voor zorgen dat er spanning van circuits wordt afgenomen waardoor verminderde functionaliteit en kortsluiting kan voorkomen. Wanneer we spreken over bewegende onderdelen, zoals ventilators, harde schijven, carriers van printers en noem maar op, dan is stof de boosdoener die overal tussen kruipt.

Ook software heeft nood aan onderhoud!

Denk maar aan tijdelijke bestanden die worden opgespaard, harde schijven die volledig gefragmenteerd raken. Slecht afgesloten bestanden die blijven ronddwalen. Dit zorgt ervoor dat een harde schijf verzadigd raakt met data, al of niet goede. Wanneer uw PC regelmatig onderhouden wordt, zullen gebreken sneller opgemerkt worden en kunnen ze verholpen worden alvorens ze escaleren tot systeem-crashes.
Wij raden aan uw IT park eens per jaar te laten nakijken. Dit is een investering die zich terugbetaald in een verhoogde productiviteit en een langere levensduur.