Licentie controle applicatie

4D select ontwikkelde een betaalbare licentiecontrole applicatie waarmee onbewust over gebruik voor Bentley® software onmogelijk wordt.

Komt deze grafiek je ook bekend voor ?

Overgebruik

4D select ontwikkelde een betaalbare Tool waarbij de klant controle krijgt over het gebruik van zijn licenties waardoor onbewust over gebruik onmogelijk wordt.

Sinds een aantal jaren werkt Bentley met een systeem van “ Trusted Licensing “ voor het gebruik van hun software indien je Bentley Select gebruiker bent. Dit komt erop neer dat je de software ongelimiteerd mag installeren maar dat je moet opletten op het gebruik ervan. Bentley controleert zelf niet op over gebruik. Komt nog bij dat Bentley registreert per kalender uur waardoor manuele controle nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt. In het verleden (voor 1 januari 2014) werd de klant er bij een structureel over gebruik op gewezen en werd er aangeraden om een extra licentie aan te schaffen (zonder verplichting) of zijn gebruik binnen de perken te houden.

Sinds 1 januari 2014 factureert Bentley elk over gebruik van meer dan 3 dagen per kwartaal aan hun klanten. De kostprijs hiervan bedraagt 14% of 16% van de aankoopwaarde van de over gebruikte software. Voor een licentie Microstation komt dit al snel uit op een bedrag van 900 €.

Vele gebruikers hebben in de loop van 2014 zo’n factuur in de bus gekregen terwijl men niet bewust was van het over gebruik.

My License control tool:

 • Ontwikkeld door 4D select (Bentley Channel partner) die weet hoe de software werkt
 • Eenvoudige Windows installatie Wizard
 • Niet enkel voor Bentley software
 • Configureerbaar
  • Extensies toevoegen
  • Applicaties toevoegen
  • Eigen werkomgeving implementeren
 • Controleerbaar
  • Logs worden lokaal bijgehouden in geval van crash
 • Ook bruikbaar in Projectwise

Beschikbaar vanaf 7 december 2014.
Informatie en kostprijs voor aankoop en onderhoud kan je bekomen via : Ronny.Verbruggen@4dselect.be

© 2008 Bentley Systems, Incorporated. AccuDraw, Bentley Institute, Bentley Institute logo, Bentley, MicroStation, MicroStation V8, ProjectWise, Digital InterPlot, MDL, MX, MXROAD, MXSITE, MXURBAN, MXRENEW, MXRAIL, GEOPAK, PowerSurvey, InRoads, PowerCivil, CivilStorm, Descartes, HAMMER, MicroStation Geographics, SewerGEMS, WaterCAD, MXDRAW, AutoPIPE, AutoPLANT, PlantSpace and Enterprise Training Subscription are either registered or unregistered trademarks or service marks of Bentley Systems, Incorporated,
or one of its direct or indirect wholly-owned subsidiaries. Other brands and product names are trademarks of their respective owners.

Share this